Farvning af vipper (GUIDE) – Sådan kan du farve vipper selv

Er der en del af morgen-makeup rutinen, der kan tage ekstra tid, så er det at lægge mascara! Og har du prøvet at være sent på den (ja, det har du selvfølgelig), så er du helt med på, hvor meget den mascara faktisk kan forsinke dig. Men tænk nu, hvis dine vipper allerede havde flot definition, og at mascaraen kunne spares til når du for alvor skulle have peppet vipperne op?

Du læser med her lige nu, fordi du leger du med tanken om selv at stå for farvningen af dine vipper, men samtidigt er du lidt usikker på, hvordan det egentlig er du lige skal gøre det – og det kan vi godt forstå. Heldigvis for dig er du landet i rette selskab; her får du nemlig følgende at vide:

 • Hvad du kan forvente af en hjemmefarvning af dine øjenvipper
 • 4 fordele ved at farve øjenvipper 
 • Hvordan du farver vipperne selv trin-for-trin
 • Anbefaling til vippefarve der er nem at bruge
 • Hvad du ellers kan gøre for at fremhæve dine vipper

Før du farver vipperne – hvad kan du forvente

Det skal ingen hemmelighed være, at der er risici forbundet med at få farvet øjenvipper. Og det er uanset om du gør det selv eller får en uddannet kosmetolog til at gøre det. Der vil nemlig altid være en risiko for, at din hud omkring øjnene (da den er ekstra sensitiv) vil reagere negativt på de farvepigmenter, der er i nogle vippefarver. Der er dog lige det, at gør en kosmetolog det, kan du være sikker på, at der er både kontrol og fingerfærdighed over det. Og risikoen for at farven ender de forkerte steder er minimal. 

Gør du det selv, er der større risiko for, at der kan smutte lidt farve her og der. Men sørger du for at være forsigtig og ekstra omhyggelig, så kan du (næsten) risikofrit, farve dine vipper selv og få det flotteste resultat – helt ligesom havde du fået en professionel behandling. 

Det kan variere, hvordan dine vipper tager imod farve. Har du ikke farvet vipper før, anbefaler vi at du lader farven sidde i maksimalt 5 minutter. Når du har fået en fornemmelse af farvens effekt, kan du eksperimentere med at lade den sidde i længere tid. Hav i øvrigt in mente, at i jo flere minutter du lader farvningen vare, jo længere tid vil den typisk også kunne ses efterfølgende. 

4 fordele ved farvning af øjenvipper hjemme

 • Farvning af øjenvipper giver definition til dit ansigt og udseende
 • Du kan droppe mascaraen 
 • Du kan spare penge ved at farve dine vipper selv
 • Farvning af øjenvipper er mildere i det lange løb – mindre øjenmakeup og mindre makeupfjerner betyder også mindre slid på dine øjenvipper

Holdbarhed ved farvning af øjenvipper

En vippefarvning vil i gennemsnit holde i 2 til 3 uger – nogle i op til 4 uger. Her er der dog flere forskellige ting, der kan spille ind. Som for eksempel, om du opholder dig meget i solen, om du bader i klorvand, hvilken farve du har brugt (en blåsort farve holder gerne længere end en brun farve gør), og hvordan dine vipper generelt tager imod farve.

Sådan farver du dine vipper selv

Vi giver dig her en let 5-trins guide til, hvordan du farver dine vipper selv. Forskellige vippefarver kan variere en smule i deres individuelle vejledninger, men grundlæggende vil du kunne rådføre dig med vores guide og være helt på den sikre side. 

Dette skal du bruge:

 • Vippefarve og blandingsvæske
 • Skål til at blande farven i
 • Rørepind
 • Vaseline eller ansigtscreme
 • Køkkenrulle/toiletpapir (hvis der ikke medfølger beskyttelsespapir i den vippefarve du bruger)
 • Vatpinde og vatrondeller
 • Børste/applikator

Det er vigtigt at du under hele processen sørger for, at der ikke kommer vippefarve på huden omkring dine øjne. Rammer du ved siden af – hvilket selvfølgelig er helt normalt – skal du altid være hurtig til at få tørret farven af. Det nytter ikke noget at vente til du er helt færdig, så vil farven være næsten umulig at fjerne. Er du i øvrigt kontaktlinsebruger skal du endelig huske at tage linserne ud inden du går i gang med farverne! 

Sådan gør du:

Sørg som det første for, at dine vipper er helt rene og tørre. Der må hverken sidde rester af mascara eller makeupfjerner på dem. Skal du fjerne makeup lige inden farvningen, anbefaler vi at du bruger en, der er oliefri. 

 1. Bland ingredienserne i en lille skål – pas på at blandingen ikke bliver for flydende og ‘vandet’. Farveblandingen må nemlig helst ikke dryppe, så sørg for at få en blød men nogenlunde fast konsistens
 1. Kom lidt vaseline eller creme på huden omkring dine øjne – både over og under. Dette vil beskytte huden for farvestænk og risikoen for eventuelle allergiske reaktioner. Brug en vatpind til dette, så har du mere kontrol
 1. Medfølger der beskyttelsespapirer, skal du placere dem under øjnene, så de ligger nogenlunde fast. Cremen eller vaselinen du har brugt, vil få papiret til at klistre sig fast. Medfølger der ikke beskyttelsespapirer, kan du i stedet bruge små stykker papirservietter. Placér dem helt tæt på den nederste vippekant og sørg for at lægge papiret under hele den nederste vipperække
 1. Dyp applikator eller vippebørste i farveblandingen og påfør den på dine vipper ligesom du gør med en mascara. Lander der lidt farve på huden omkring dine øjne kan du fjerne det hurtigt med en vatpind
 1. Lad farven sidde i mellem 3 – 5 minutter og tør forsigtigt af med en fugtig vatrondel efterfølgende – det kan være nødvendigt med et par omgange før al overskydende farve er tørret af

Vippefarve til hjemmefarvning

De fleste øjenbrynsfarver kan du også farve dine vipper med, og går du efter disse 2-i-1 farver, vil udvalget tit være bredere. Til dig, der skal i gang med farvning af øjenvipper derhjemme, anbefaler vi disse to vippefarver fra Refectocil og Hanne Bang. De er nemme at blande og bruge og så er de bare gode kvalitetsfarver fra to af markedets førende bryn- og øjenvippebrands. 

Kombinér farvning af dine vipper med et godt øjenvippeserum

Mange vælger at kombinere farvning af øjenvipperne med et vippeserum. Et vippeserum kan give både længde og fylde (helt naturligt) til dine vipper. Og det er en nem måde at tilføje ekstra effekt til øjenvipperne uden at skulle hive make up tasken frem hver dag.