Hvordan bruger man øjenvippeserum?

Hvis du også er en af dem der ikke blev udstyret med fyldige vipper, tykkere vipper og længere vipper end gennemsnittet, så er vippeserum helt sikkert ikke gået din næse forbi. En god mascara kan gøre meget, men det kan også være besværligt – og opnår du egentlig de resultater du ønsker?

Hvis du også er en af dem der ikke blev udstyret med fyldige vipper, tykkere vipper og længere vipper end gennemsnittet, så er vippeserum helt sikkert ikke gået din næse forbi. En god mascara kan gøre meget, men det kan også være besværligt – og opnår du egentlig de resultater du ønsker? 

Vippeserum giver dine øjenvipper et boost, så du kan opnå de lange og buede vipper du altid har drømt om – næsten helt naturligt.

Men hvordan skal man bruge vippeserum, hvor ofte skal man bruge det, og hvor længe går der før man kan se en forskel? 

Hvad er øjenvippeserum?

Øjenvippeserum giver lange og smukke øjenvipper ved at stimulere hårvæksten i hårsække og hårrødder. Det betyder at hårrødderne producerer nye hår, og de eksisterende vipper bliver naturligt længere.

De bedste vippeserum består af aktive ingredienser, der både styrker og understøtter hårvækst. Derudover indeholder de fleste af disse produkter også E vitamin og C vitamin så det samtidig er muligt at passe på sine vipper og øjenomgivelser imens de gror og blive flottere.

Giver øjenvippeserum lange øjenvipper?

Øjenvipper vokser hele livet, men er du fra naturens side udstyret med få og korte  øjenvipper, vil du aldrig få fyldigere vipper uden lidt hjælp. Desuden kan lang tids brug af lash extensions, og mascara give tyndslidte øjenvipper og færre hår.

En øjenvippe serum sørger reelt for at du får velnærede hårsække, der aktiveres og giver ret imponerende resultater. 

Nogle vil opleve at de først og fremmest får længere øjenvipper, mens andre også oplever at de bliver tættere. 

I løbet af nogle måneders brug, kommer øjenvipperne til at fremstå som fuldstændig naturlige vipper, blot endnu flottere.

Sådan skal du bruge vippeserum

Hvis det bruges korrekt, vil du i løbet af kort tid få smukke og naturlige øjenvipper. Alle serummer skal bruges med omtanke, da selv den bedste vippeserum indeholder ingredienser man skal være varsom med.

  • Du skal kun bruge det på tør og renset hud.
  • Påfør i en langsom og rolig bevægelse på øjenlåget, ligesom du ville bruge en eyeliner. 
  • Luk dine øjne og påfør serummet i en tynd streg på den øverste vippekant. 
  • Du skal starte fra øjenkrogen og arbejde dig ud til øjets yderkant, stadig langs vippekanten. 

Det er kun nødvendigt at påføre serummet på vipperne på det øverste øjenlåg, da det vil blive fordelt ligeligt på dine øjenvipper når du blinker.

Hvornår er det bedst at påføre øjenvippeserum?

Serum har størst effekt på dine vipper hvis det får lov til at sidde længst muligt og uden at blive blandet med andet makeup. 

Det anbefales derfor at du påfører serummet på dine vipper, inden du går i seng om aftenen. Ved at bruge serummet om natten, får den tid til at stimulere dine vipper bedst muligt og har mange timer til at arbejde. Det er anbefalet at du påfører det på et helt rent og tørt ansigt, uden cremer eller olie, og helst kort før sengetid. 

Hvor ofte skal jeg bruge vippeserum?

Det er lidt forskelligt fra serum til serum hvor ofte det skal bruges, men som regel skal det påføres minimum 1 gang om dagen og aldrig mere end 2 gange. 

Det er en god ide at gøre det til en del af din aften rutine inden sengetid, så du ikke glemmer det.

Hvor hurtigt giver serum lange vipper?

Det ville være skønt hvis man øjeblikkeligt kunne se et resultatet, og vågne med lange vipper og fyldigere bryn på anden dagen. Men, du skal væbne dig med en anelse mere tålmodighed. 

Det er først og fremmest forskelligt fra person til person hvor hurtigt øjenvipperne tager imod. Nogle oplever at de har fået kraftigere øjenvipper allerede efter 4 uger, mens den fulde effekt normalt opnås efter ca 2-3 måneder, hvor dine vipper vil være blevet synligt længere og du har fået flere vipper. 

Kontinuitet giver resultater

Ved at bruge din vippeserum kontinuerligt får du hurtigt synlige resultater, men undgå at ‘overbruge’ den – det vil ikke give dig lange vipper hurtigere, eller have større effekt end ellers, og du kan risikere unødig og ubehagelige bivirkninger.

Vær varsom med at få serum på huden eller i øjet, og vask efter med varmt vand, hvis uheldet skulle være ude. Begynder øjet at blive irriteret, skal du give vipperne en pause, og du skal sikre dig at al irritation er væk før du starter op igen.

Kan man bruge mascara ovenpå øjenvippeserum?

Det er anbefalet at bruge vippeserum på rene og tørre vipper uden makeup, men det er muligt i en snæver vending at have det på under din mascara. 

Det er en god ide at vente minimum 5 minutter fra du har påført din vippeserum til du lægger mascara. På denne måde sikrer du at det har fået tid til at virke. 

Er vippeserum farligt?

Vippeserum indeholder et omdiskuteret stof der hedder Prostaglandin

Prostaglandin er et vækst-hormon som findes i forskellige lægemidler til blandt andet at behandle grøn stær og til at afbryde uønsket graviditet.

Det anbefales derfor på det kraftigste IKKE at bruge serum til vipperne, hvis du er gravid eller ammer, da det kan have uhensigtsmæssige konsekvenser.

Der er mulighed for allergi 

Det er, som med de fleste kosmetiske produkter, muligt at serummet kan fremkalde allergiske reaktioner. 

Det er derfor en god ide at påføre en smule af dit øjenvippe serum et andet sted på kroppen, inden du starter med at bruge den i øjenområdet.

Hvis du oplever irritation, eller kløe skal du ikke påbegynde brugen af denne serum, men i stedet lede efter en mere blid variant, der er bedre egnet til sensitiv hud. 

Oplever du symptomer på allergi, efter du er startet med at bruge det på vipperne eller bryn – f eks svien, røde øjne eller kløe, er det vigtigt at du stopper med at bruge øjenvippe serum med det samme, da en allergisk reaktion nemt forværres.