Kunstige Vipper – De 6 bedste (GUIDE)

Kunstige vipper har fået et comeback, og det er altså ikke de der stive og tunge af slagsen vi mener!

Næh nej, vi snakker om de bedste kunstige vipper – dem, der er fine og lette og ikke får dig til at ligne et trafikuheld.

Vi giver dig en kort præsentation af 6 forskellige (og vildt flotte) falske øjenvipper, og vi guider dig, så du er fuldt klædt på til at erhverve dig dit næste sæt. Kan du ikke finde ud af, om du skal gå efter lange- eller voluminøse vipper, eller måske en kombination af disse – og er du bange for, at det ikke vil se naturligt ud?

Så fortvivl ej, vi guider dig, så du ved, hvordan forskellige vipper passer til forskellige øjenformer.

Derudover har vi strikket en hurtig og overskuelig trin-for-trin guide sammen, så du får de bedste pro-tips til at bruge kunstige vipper, der sidder både flot og godt!

#1 - Ardell Magnetic Lash Double Demi Wispies

Ardell har lavet et sæt kunstige vipper, der lige så gode til den øvede som til nybegynderen! Med disse håndbundne vipper får du hurtigt indrammet og åbnet øjnene med et voluminøst men samtidigt afslappet look. Vipperne vil passe fint til stort alle øjenformer uden at have en tyngende effekt. Hører du til typen med glatte/tunge øjenlåg kan du sagtens studse dem en smule i inderste kant, så du beholder det naturlige udtryk. Rundt regnet får du smæk for skillingen med disse kunstige vipper fra Ardell, der kan genbruges op til flere gange!

Derfor er vi vilde med produktet:

 • 100% cruelty free kunstige vipper i steriliseret naturligt hår
 • Vipperne er zigzaggede – du får et fyldigt og naturligt udtryk
 • Lange vipper med medium volume – giver fylde uden at være dramatiske 
 • Vipperne har en uniform længde og er let afrundede i inderste og yderste vippekant
 • Blødt og transparent vippebånd

Dette bør du være opmærksom på:

 • Vippelim og pincet/applikator skal købes separat

#2 - Depend Everyday Eye Natural Faith

Er du på udkig efter et sæt vipper, der kan berige dig og dine øjne med lidt ekstra karakter i hverdagen, så er disse kunstige vipper fra Depend måske noget for dig! Vipperne giver et let men tæt udtryk uden at være prangende, og de er nemme at påføre. Den medfølgende lim er både mild, holdbar og drøj i brug og efterlader ingen hvide limrester på dit øjenlåg. Her får du et sæt kunstige vipper, der er bløde og flotte – og som vil se super godt ud på de fleste typer af øjne.

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Håndbundne kunstige vipper i steriliseret naturligt hår (ikke fra dyr!)
 • Giver en flot længde og tæthed til dine vipper
 • Blødt vippebånd der føles behagelig på dine egne øjenvipper
 • Latexfri lim medfølger
 • Kan genbruges flere gange

Dette bør du være opmærksom på:

 • Der medfølger ikke pincet/vippeapplikator

#3 - Ardell Magnetic Lash Double Demi Wispies

Innovative magnetiske øjenvipper fra dronningerne af fake lashes – Ardell giver dig med disse kunstige vipper en sexet cat-eye effekt som ingen anden! Vippernes små usynlige magneter lægger sig fint og blødt over og under din vippekant og tilpasser sig nemt øjets form. Disse Demi Wispies er desuden håndbundne med Ardells signatur zigzagmetode så de, trods det dramatiske look, ikke bliver overvældende falske at se på. Med dette sæt vipper ved hånden, kan du vinke farvel til lim og sig goddag til ubesværet og hurtig påsætning af dine kunstige øjenvipper!

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Magnetiske vipper med fuld volume og medium længde – her får du en seriøs dramatisk effekt
 • Ultra-tyndt og transparent vippebånd – behagelige at bære
 • Vipperne er kortere i inderste øjenkrog og længere i yderste – let cat-eye effekt
 • Kan bruges igen og igen – er du god ved disse kunstige vipper kan de holde i evigheder

Dette bør du være opmærksom på:

 • Pincet/applikator medfølger ikke
 • Er en smule tungere end almindelige falske øjenvipper

#4 - Eylure Lengthening Eyelashes N116

Med en vippelim, der er både hudvenlig og holdbar (holder i op til 18 timer!) får du her et sæt kunstige vipper, der definerer dine øjne på flotteste vis! De enkelte vipper er påsat vippebåndet med en afstand, der giver dine egne vipper en let og meget naturlig effekt.

Kombineret med længden, vil disse kunstige vipper være oplagte til førstegangsbrugere – netop fordi de giver et pift af længde og karakter, men samtidigt er afdæmpede. Er du rutineret bruger, men leder efter et 100% afslappet hverdagslook, vil disse kunstige vipper fra Eylure også være super gode til dig!

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Håndlavede kunstige øjenvipper med medium længde
 • Kan bæres op til 5 gange
 • Giver en let og naturlig effekt til dine egne vipper
 • Latexfri vippelim medfølger
 • Kontaktlinse-venlige

Dette bør du være opmærksom på:

 • Applikator medfølger ikke

#5 - Duffy Premium 3D Faux Mink Collection Au Natural

Til dig, der er på jagt efter et look med lidt mere karakter end de gennemsnitlige kunstige vipper med et naturligt udtryk – her får du sexet cat-eye effekt uden at være overvældende.

Disse Faux Mink vipper fra Duff Lashes er bløde og naturlige, og samtidigt cruelty free. Med den innovative 3D effekt kommer disse falske øjenvipper imponerende tæt på fald og groretning som naturlige vipper har. Her får du altså serveret et sæt øjenvipper i høj kvalitet, og med et underspillet sexet udtryk, der vil fuldende dit look hvad enten det er til hverdag eller til fest.

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Håndbundne og super lette kunstige vipper med 3D effekt
 • Tyndt og fleksibelt bomuldsvippebånd – føles behagelige på dine vipper
 • Sort vippebånd – giver en flot sort eyeliner effekt til øjnene
 • Giver en flot semi-dramatisk effekt 
 • Kan genbruges op til 25+ gange

Dette bør du være opmærksom på:

 • Applikator og vippelim skal købes separat
 • Vippebåndet kan for nogle føles en smule tungt – ikke oplagt til førstegangsbrugere

#6 - Ardell Aqua Lashes #341

Vil du helst bare undgå vippelim og magneter, så skal du se nærmere på disse Aqua Lashes fra Ardell. Netop fordi de er selvklæbende (de skal bare lægges i blød i lunkent vand) vil de være oplagte til allergikere og sensitive øjne. Vipperne er lange og vil give dig et flot bambi-lignende look. Ardell er førende når det gælder falske øjenvipper, og med denne selvklæbende udgave, er der altså ingen tvivl om, at de forbliver på toppen. Vipperne kræver lidt længere tid at påføre, men de er klart de ekstra par minutter værd!

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Kunstige vipper der klæber med vand
 • Medium længde og let volume
 • Stærkt selvklæbende – disse kunstige vipper sidder fast i de fleste vejrforhold
 • Er en smule kortere ved inderste øjenkrog og en smule længere ved yderste – giver en flot afrundet form til dine vipper

Dette bør du være opmærksom på:

 • Kan kun bruges en enkelt gang
 • Du skal bruge vippebukker på dem før brug
 • Tager lidt ekstra tid at forberede og påføre i forhold til almindelige kunstige øjenvipper

Sådan vælger du de bedste kunstige vipper

Er du nybegynder når det gælder kunstige vipper, kan det være noget uoverskueligt at finde hoved og hale i, hvilke falske vipper du skal starte med. Er du øvet, kan det stadig være lidt overvældende, for udvalget af kunstige vipper er – uden overdrivelse – enormt. Vi gennemgår i det følgende nogle af de parametre og overvejelser, du bør gøre dig inden du vælger kunstige øjenvipper. Så kan du bedre vælge et sæt vipper, der opfylder alle dine behov, og som passer lige præcis til dine øjne!

Hvilken effekt vil du have

Hvad enten du skal bruge kunstige vipper til hverdag eller bare ind i mellem til særlige begivenheder, er der lige noget med selve effekten, du skal overveje. For mange førstegangsbrugere vil kunstige vipper, der hverken er for lange eller for tætte være det bedste valg. Kunstige vipper kræver nemlig lidt tilvænning – både i forhold til at sætte på men også i forhold til at bære. Er du rutineret bruger ved du sikkert allerede, hvilken effekt, der passer bedst til dig. Er du til gengæld ny, anbefaler vi, at du altid lægger ud med meget ‘lette’ vipper, så du ikke bliver skræmt af kunstige vipper, der bare føles tunge og besværlige. 

Syntetisk eller ægte/naturligt hår

Falske øjenvipper er typisk lavet i mink, silke eller syntetiske fibre. Størstedelen af de falske øjenvipper, der er på markedet lige nu (og alle i denne test), er lavede i syntetiske fibre eller naturligt, steriliseret menneskehår. Det mest anvendte syntetiske fiber hedder PBT – Polybutylene Terephthalate. Det er en type polyester, der er varmet og bukket til en øjenvippeform. Denne type af kunstige vipper er en smule tungere end dine egne vipper, og kan hos nogle brugere irritere øjnene og huden. Kunstige vipper i PBT bør ikke anvendes mere end én gang. 

Falske øjenvipper, der er lavet i ægte menneskehår er lette og langt mere behagelige at have på. De vil også ofte have et transparent vippebånd, der – fordi ægte hår er ultra-letvægtigt – også er lettere og tyndere. Denne type falske øjenvipper er tilmed billige og super nemme at få fat i, både på nettet og i fysiske butikker rundt omkring i landet. 

Kunstige vipper til forskellige øjenformer

Kunstige øjenvipper kan give dig de der voluminøse og lange vipper du altid har drømt om, det handler sådan set bare om at vælge. Men vidste du, at nogle kunstige vipper vil passe langt bedre til dine øjne, end andre vil? Det er faktisk lidt ligesom når du skal vælge en frisure, der passer til din ansigtsform; forskellige styles kan fremhæve- eller endda helt ændre formen på dine øjne. 

Runde øjne

Har du runde øjne skal du have fat i kunstige vipper med et ekstra opadgående buk. Samtidigt bør du sørge for, at vipperne ikke er for tætte eller for voluminøse. I forhold til længde kan du faktisk bære lige hvad, der passer dig. Kunstige vipper, der giver et naturligt look og føjer ekstra længde til dine egne vipper vil se fantastiske ud til dig med runde øjne. Kvinder som Katy Perry og Nicole Richie har runde øjne, og mon ikke de bærer falske vipper på stort set alle billeder, der er taget af dem? Se lige at få googlet dem, så du kan blive inspireret og få et indtryk af, hvordan kunstige vipper kan få dine runde øjne til at funkle og se fantastiske ud. 

Glatte øjenlåg 

Denne øjenform ses oftest ved asiatiske øjne, hvor huden dækker størstedelen af det øvre øjenlåg, og der ikke ses nogen globelinje. Øjenlågets størrelse kan variere, men er i de fleste tilfælde ret smalt. Typer med sådan en øjenform kan bære kunstige vipper, der er både tunge og tætte, og også vipper, der er kortere i inderste- og længere i yderste vippekant (cat-eye). Kunstige vipper med flere lag vil desuden have en ekstra flot og ‘åbnende’ effekt til øjne med glatte øjenlåg. Kvinder som den kinesiske Victoria’s Secret model Liu Wen og skuespiller Jamie Chung har denne øjenform. 

Tunge øjenlåg

Øjenformer med tunge øjenlåg skal sørge for at have kunstige vipper, hvor der er godt med længde i midten af vippens vandrette længde. Vipperne må i øvrigt gerne være en smule ‘flagrende’ (fluttery lashes) – det vil give en ekstra åbnende effekt til de tunge øjenlåg. 

Tag et kig på kendisser som Blake Lively og Nicole Kidman, og du har to gode eksempler på, hvordan tunge øjenlåg kan se ud. 

Mandelformede 

Beyonce har mandelformede øjne og kan nogen bære falske øjenvipper så det ser lækkert ud, ja så er det altså Queen Bey. Og har du mandelformede øjne, ja så gælder det samme for dig! Mandelformede øjne er ovale – ligesom to mandler, der ligger vandret. 

Midten af øjenformen er lidt bredere end den er i siderne, og yderste del (den mod tindingerne) er ‘spidset til’, og er en smule skrå. Har du mandelformede øjne kan du bære stort set alle typer af længder og tætheder når det gælder kunstige vipper. Du kan for eksempel bære kunstige vipper med både tæthed og længde i en uniform længde, uden at dine øjne vil tynges. 

Kunstige vipper uden lim

Kan du slet ikke overskue det der med at skulle lime dine kunstige vipper på, så er der skam også andre muligheder derude – og en af disse er magnetiske vipper! Kunstige vipper med magneter skal sættes på, så de omslutter dine egne øjenvipper. I stedet for lim vil der sidde små usynlige magneter langs vippebåndet, som i bedste sandwich-stil suger sig fast på under- og oversiden af din øvre vippekant. Kunstige vipper med magnet er et handy alternativ til traditionelle lime-på vipper, og vil derudover være oplagte til sarte øjne, der ikke så godt tåler vippelim.  

5 fordele ved kunstige øjenvipper

 • Kunstige vipper fremhæver øjnene
 • Kunstige vipper giver fylde og tæthed til korte og tynde øjenvipper
 • Kunstige vipper er nemmere at have med at gøre end lash extensions
 • Kunstige vipper er billige
 • Kunstige vipper giver masser af effekt så du kan springe mascaraen over

Sådan sætter du kunstige vipper på

Hav følgende klar: kunstige vipper, spejl, vippebukker, vippetang/pincet og vippelim.

 1. Mål og tilpas, så de kunstige vipper passer til den vandrette længde på din egen vippekant. Dette gør du ved at lægge den kunstige vippe på dit øjenlåg. Hold eventuelt en tommelfingernegl fast, så du kan se, hvor du skal klippe. Klip først når du har markeret hvor, og IKKE mens den kunstige vipper ligger på dine egne vipper!
 2. Buk dine øjenvipper med en vippebukker, og kom derefter et let lag mascara på – så hænger de kunstige vipper bedre fast på dine egne vipper
 3. Kom lidt lim på i et tyndt lag den kunstige øjenvippe og lad det ‘klistre til’ i godt 30 sekunder. Mens du gør dette, er et super trick, at du bøjer vippebåndet så enderne rammer hinanden. På den måde fordeles limen ligeligt og du undgår at den kunstige øjenvippe ‘flyver’ i siderne
 4. Hav et spejl liggende skråt eller fladt på et bord og kig nedad i dette mens du sætter de kunstige vipper på. Undgå at lukke øjnene mens sætter den kunstige vippe på, da det ændrer formen på dit øje. Det er svært i starten, men det kommer!
 5. Påfør eyeliner – så får du dækket eventuel synlig lim. Du kan godt komme mascara på, men hold det til et minimum og gør det kun, hvis du har brug for at samle de kunstige vipper med dine egne vipper


TIP: Gem de afklippede stykker fra de kunstige vipper – du kan altid bruge dem som accent lashes, hvis du ønsker lidt ekstra va va voom effekt i din ydre vippekant.  

Sådan renser du dine kunstige vipper

Fjern limrester med en pincet – der sidder som regel altid lidt, og det gør den efterfølgende rengøring nemmere. Har du brugt mascara på dine kunstige vipper, kan du bruge en vippebørste og øjenmakeupfjerner; kom lidt øjenmakeupfjerner på børsten og børst forsigtigt på de kunstige vipper. Alternativt kan du dyppe en vatrondel i makeupfjerneren og gnubbe forsigtigt på de kunstige vipper. Lad dem bagefter tørre på et stykke køkkenrulle. Når du tørrer dem kan du med et let tryk presse dem mod køkkenrullen. 

Kunstige vipper vs. eyelash extensions

Fordelen ved kunstige vipper er, at du kan sætte dem på og tage dem af når det passer dig. Det kan til gengæld også være en ulempe – særligt, hvis du bruger kunstige vipper dagligt, og faktisk ikke helt kan overskue bakse med at tage dem af og på. Et godt alternativ her er lash extensions. Disse påsættes som single lashes eller små buketter (volume lashes) af vipper ovenpå dine egne øjenvipper. De er permanente og du kan sove med dem, dyrke sport, være i svømmehallen og så videre. Det kræver dog en vis forsigtighed, for eksempel skal du ikke gnide dig i øjnene, og bruger du makeup, skal du være ligeledes forsigtig når du fjerner denne. Lash extensions bør derudover vedligeholdes regelmæssigt, og en generel anbefaling er, at du får en opfyldning hver 3. eller 4. uge for at opretholde det bedste resultat.