Øjenbrynsserum – Den bedste øjenbrynsserum 2022

I denne øjenbrynsserum test undersøger vi fem af, hvad vi anser som værende de bedste øjenbrynsserum på markedet lige nu.

Udover at sammenligne væsentlige egenskaber som effekt, ingredienser og applikation, så vil vi også fremhæve andre funktioner, samt opstille fordele og ulemper ved hver model.

#1 - Hairlust Eyebrow Enhancing Serum

Danske Hairlust har skabt en vegansk certificeret øjenbrynsserum. Den består af en unik plantebaseret formel, der sammen med et klinisk dokumenteret peptid-kompleks giver dig fyldigere øjenbryn.

Hairlust Eyebrow enhancing serum indeholder plejende ingredienser som aloe vera, arganolie og glycerin, der alle tilfører og binder en masse fugt i øjenbrynshårene. Dertil er der tilsat kaffebønneolie, som er rig på koffein og sammen med capixyl peptid komplekset er en af de ingredienser, der stimulerer væksten af dine øjenbryn og giver dig fyldigere bryn.

Grundet den plantebaserede og naturlige formel giver denne øjenbrynsserum ikke irritation ved påførsel og samtidig er applikatoren super nem at arbejde med.

Drømmer du om at få fyldigere øjenbryn på en sund og effektiv måde, så Hairlust øjenbrynsserum et rigtig god valg til dig.

 

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Vegansk certificeret
 • Klinisk dokumenteret effekt
 • Kan bruges af gravide og ammende
 • Hurtig effekt på bare 4-8 uger
 • Irriterer ikke huden
 • Indeholder ikke parabener eller hormonforstyrrende stoffer

Dette bør du være opmærksom på:

#2 - Nanobrow Eyebrow Serum

Nanobrow øjenbrynsserum lover fantastiske resultater og flotte øjenbryn på bare 30 dage. Ja du læste helt rigtigt, 30 dage. Blandingen af nærende ingredienser, som bl.a. består af antioxidanter, panthenol og peptider, reparerer dine bryn i dybden og genopbygger dem, så de både bliver mørkere og tydeligere. 

Efter længere tids brug vil du opleve at de aktive ingredienser er med til at fremme cellefornyelsen og får flere brynhår til at vokse ud, og du vil mere tætte og fyldige øjenbryn. 

Med Nanobrows serum vil du altså opleve at du får tydeligere, fyldigere og definerede bryn og dermed et mere udtryksfuldt look. Fordi den er så effektiv er den ideel til dig med tynde bryn eller har skaldede pletter.Derfor er vi vilde med produktet:

 • Serummet modvirker hårtab ved brynene
 • Hurtig effekt på bare 30 dage
 • Dermatologisk testet
 • indeholder ikke parabener
 • Indeholder plejende ingredienser
 • Gør brynene mørkere
 • Giver tættere øjenbryn

Dette bør du være opmærksom på:

 • Anbefales ikke til gravide og ammende
 • Indeholder alkohol som kan irritere huden

#3 - Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum

Sanzi Beauty har skabt en brynserum, der giver dig sunde og fyldige øjenbryn uden brug af parabener eller hormonforstyrrende stoffer. De aktive og komplekse ingredienser i Sanzis formel består bl.a.antioxidanter, peptider og nærende castorolie, som stimulerer hårene i dine øjenbryn og er med til at give dig flotte fyldige bryn. Sanzi anbefaler at smøre deres øjenbrynsserum på både morgen og aften for at opnå det bedste resultat. Med denne serum får du fyldigere bryn og samtidig et meget naturligt resultat.Derfor er vi vilde med produktet:

 • Serummet er vegansk certificeret
 • Klinisk dokumenteret effekt
 • Kan bruges af ammende
 • Irriterer ikke huden
 • Indeholder ikke parabener, parfume eller andre allergifremkaldende stoffer

Dette bør du være opmærksom på:

 • Effekt efter 8-10 ugers brug
 • Serummet anbefales ikke til gravide

#4 - M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum

M2 øjenbrynsserum er noget af en mirakelkur til overplukkede bryn. Ligesom deres øjenvippeserum er denne serum til øjenbryn yderst effektiv og lover flotte øjenbryn. M2 Beautés formel er baseret på de aktive ingredienser MDN-kompleks kombineret med biotin, der stimulererer og styrker brynene. Øjenbrynsserummet der påføres én gang dagligt booster væksten af dine naturlige øjenbryn og giver dig mere tætte og kraftige øjenbryn. Dertil er serummet tilsat hyaluronsyre, der sørger for at gøre dine bryn smidige og modstandsdygtige.Derfor er vi vilde med produktet:

 • Serummet er dermatologisk testet
 • Fri for parabener
 • Hurtig effekt på bare 6-8 uger
 • Irriterer ikke huden omkring dine bryn

Dette bør du være opmærksom på:

 • Serummet anbefales ikke til gravide og ammende
 • Indeholder prostaglandiner

#5 - Revitalash Revitabrow Advanced Eyebrow Conditioner

Den prisvindende Revitalash revitabrow eyebrow conditioner er testet af både dermatologer og øjenlæger. Revitabrow serum er baseret på en unik formel, der bl.a. indeholder vitamin B7, hvedeprotein og ginsengekstrakt, som alle er med til at forlænge brynhårenes livscyklus og stimulerer væksten, så du får fyldigere og tykkere øjenbryn. Desuden er der tilsat morgenfrueekstrat der plejer og fugter huden og holder hårene i øjenbrynene bløde og smidige. Revitalash revitabrow eyebrow conditioner er igen en meget effektiv øjenbrynsserum, der giver flotte bryn.

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Serummet er vegansk certificeret
 • Testet af både dermatologer og øjenlæger
 • Synlige resultater på bare 6-8 uger
 • Allergivenlig
 • Prisvindende formel

Dette bør du være opmærksom på:

 • Serummet anbefales ikke til gravide og ammende
 • Indeholder prostaglandiner

Årsager til begrænset hårvækst ved øjenbrynene

Der kan være mange årsager til sparsomme brynhår og det er en udfordring for rigtig mange kvinder. Tidligere kunne ens bryn næsten ikke blive tynde nok, hvilket resulterede i overplukkede øjenbryn, der aldrig kom tilbage. Nu har modebilledet har skiftet og dikterer at dine øjenbryn skal være mere kraftige og buskede. 

Men hvad er egentlig årsagen til at nogle kvinders bryn ikke syner af mere? Læs med her, hvor vi gennemgår de tre hyppigste årsager til begrænset hårvækst.

Arv

Arv har faktisk stor betydning for udseendet af dine naturlige bryn. Nogle folkeslag og gener har kraftigere øjenbryn end andre og hvis hverken din far eller mor har fyldige eller tykke bryn, så det en meget lille sandsynlighed for at du får det. Generelt set har kvinder mindre øjenbryn end mænd.

Overplukning

I 90’erne skulle øjenbryn være to meget smalle buede streger, hvilket fik mange kvinder til at plukke deres øjenbryn betydeligt gennem flere år. Det har for mange betydet at hårsækkene simpelthen gik i hi og ikke kom tilbage igen.

Sygdomsbetinget

Slutteligt kan sparsom hårvækst også være et resultat af hårde behandlinger fra f.eks. kemoterapi, som medvirker hårtab over hele kroppen. Der findes også andre medikamenter med bivirkninger der påvirker hårets vækst og dermed resulterer i, at dine øjenbryn vokser langsommere eller måske endda stopper med at vokse.

Der kan altså være flere årsager til at du har sparsomme bryn, men den gode nyhed er, at du kan fremme cellefornyelsen, få nye hår og dermed kraftige øjenbryn med en brynserum der styrker brynene.

Indeholder serum skadelige stoffer?

Nogle øjenbrynsserummer indeholder den omdiskuterede ingrediens prostaglandin eller prostaglandinderivater. Prostaglandiner er signalstoffer, der kan forstyrre kroppens hormoner. De findes allerede naturligt i kroppen, og bruges også i lægemidler til behandling af fx grå stær. Herigennem blev det opdaget, at prostaglandiner øger hårvæksten.

Fra medicinalindustrien har man set forskellige bivirkninger ved brugen af stofferne. Blandt andet irritation, rødme, kløe, hængende øjenlåg og permanente ændringer af øjenfarven. Kosmetik er ikke underlagt de samme regler som medicinalindustrien og derfor har skønhedsmærkerne ikke pligt til at oplyse om de mulige bivirkninger ved brug af serum.

Hvad indeholder øjenbrynsserum?

De fleste serum indeholder en blanding af aktive ingredienser, der får hårene  til at vokse, og plejende ingredienser, der styrker og plejer dine naturlige bryn.

Nogle brynserum er baseret på naturlige ingredienser, hvor de aktive stoffer fx kan være riscinusolie, kaffebønneolie og naturlige peptider. Allesammen stoffer der naturligt stimulerer hårvækst.

Andre serum indeholder kemiske stoffer der kan fremme hårvæksten. De ingredienser hører under prostaglandiner eller prostaglandinlignende stoffer, der som tidligere beskrevet er omdiskuterede for deres mulige bivirkninger.

De plejende ingredienser kan fx være aloe vera, morgenfrueekstrakt, panthenol, forskellige vitaminer eller hyaluronsyre, der plejer og fugter huden.

Hvis du fx har sart hud er det en god idé at bruge en styrkende øjenbrynsserum til at fremme hårvæksten i dine bryn med mange plejende ingredienser. Det er desuden vigtigt at gå uden om parfume eller prostaglandiner, som kan virke irriterende og udtørrende på din hud. Serum fra både Hairlust og Sanzi Beauty er baseret på naturlige ingredienser og de har begge skabt en serum, der ikke indeholder irritationsfremkaldende og skadelige ingredienser. Derfor er de to gode eksempler på øjenbrynsserum til dig der har sart hud eller allergi.