Bedste vippebukker – Din guide til flotte vipper der holder

Kommer du også tit til at klemme lidt hud, når du er i gang med vippebukkeren, og har du ovenikøbet også svært ved at få alle vipperne med – så er denne artikel til dig!

Udover at hjælpe dig med at finde den bedste vippebukker, så fortæller vi dig også, hvordan du skal bruge den – altså så du får et flot buk helt uden at ødelægge vipperne. Vi har fundet 5 forskellige vippebukkere, så det bliver nemmere for dig at vælge din næste af slagsen.

Udover de klassiske vippebukkere, snakker vi også om dem med varme og vi giver et par fif til, hvordan du kan få dine vipper til at forblive bukkede så længe som muligt. Så læn dig tilbage, læs med og find ud af, hvorfor vippebukkeren er så populært et skønhedsværktøj. 

#1 - Tweezerman Classic Lash Curler

Et must-have for alle vippefans; dette Tweezerman design bukker dine vipper i løbet af få sekunder og resultatet er ikke til at sætte en finger på. Uanset længden på dine vipper, er du med denne vippebukker sikret en effekt, der holder hele dagen. Vippebukkerens silikonepuder er bløde og afrundede, og sørger for at du kan give dine vipper et markant løft uden at knække dem. Som alle andre Tweezerman produkter, får du her et beauty tool med en effektivitet og en holdbarhed, der er svær at overgå. Udover at være en af de bedste i sin klasse, passer denne øjenvippebukker desuden fint til alle øjenformer.

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Ergonomisk design – giver et flot og præcist buk på dine vipper
 • Vippebukkeren har silikonepuder – bukker vipperne uden at skade dem
 • Nem at bruge – også for nybegyndere
 • Vippebukkeren er lavet i kirurgisk stål – sikkerhed og holdbarhed når det er bedst!
 • 3 stks udskiftelige puder i silikone medfølger
 • Giver et dramatisk buk til dine øjenvipper

Dette bør du være opmærksom på:

 • Silikonepuderne kan ikke købes separat – du skal købe en ny vippebukker når de 3 medfølgende puder er slidt op

#2 - MAC Full Lash Curler

Optimér din skønhedsrutine og forkæl dig selv med et af markedets bedste vippebukkere. Denne MAC vippebukker giver alle typer af vipper et flot opadgående buk med blot et let klem. Den tilpasses nemt forskellige øjenformer uden at nive i huden, og så er den særligt god til stive vipper med en nedadgående retning. MAC Cosmetics ved, hvad de laver og med denne øjenvippebukker kan du få buede vipper uden at skulle bruge flere minutter foran spejlet. Derudover holder både puder og vippebukker længere end de fleste, så du får virkelig noget for pengene her!

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Løfter og giver flotte buede øjenvipper
 • Vippebukkeren har en ‘tryk-og-slip’ funktion som gør det ekstra nemt for dig at bukke dine vipper
 • Fanger og bukker sikkert alle dine vipper 
 • Flot og stilet vippebukker i sort – fås også i guld
 • Vippebukkeren har udskiftelige puder og der følger en ekstra med i købet

Dette bør du være opmærksom på:

 • Har et smalt gab – kan være lidt svær at bruge hvis du har meget korte øjenvipper

#3 - Irina The Diva Lash Curler

Danmarks influencer-dronning nr.1 har designet en vippebukker, og den kan skam noget. Her har vi fat i en vippebukker, der udover at være peppet ekstra op i forhold til udseende, også er ekstra effektiv. Denne vippebukker giver dig fuld kontrol og buer nemt dine vipper uanset, hvor dramatisk et look du vil have. Dens udformning er en smule anderledes end den er ved de mere klassiske vippebukkere, og du kan derfor komme helt tæt på dine øjenlåg. Denne Irina The Diva vippebukker er til dig, som vil have et effektivt beauty tool, der bare er lidt mere ekstravagant end alle de andre af slagsen.

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Vippebukker i rosegold finish med funklende sorte sten på håndtaget
 • Vippebukkerens skaft er designet således at du kan præcisere dit buk til mindste detalje
 • Fanger nemt alle dine vipper – både dem yderste og inderste vippekant
 • Giver buede vipper ved selv det blideste klem
 • Bukker vipperne i løbet af blot et par sekunder – denne vippebukker er effektiv!

Dette bør du være opmærksom på:

 • Denne vippebukker er lidt anderledes udformet og kan kræve tilvænning

#4 - Ardell Heated Curler

Plejer du at opvarme din vippebukker i metal inden du bruger den? Med dette batteridrevne design fra Ardell får du samme flotte resultater, bare uden risiko for at ophede vippebukkeren. Dette opvarmede design gør det super nemt for dig at få et flot og holdbart buk på dine øjenvipper uanset om du bruger mascara eller ej. Den er nem at bruge og vil med en indbygget funktion indikere, når den er klar til brug. Den er desuden temperaturfølsom, så du skal ikke være bange for, at du brænder dig. Har du korte vipper er der ret stor sandsynlighed for, at denne opvarmede vippebukker kan blive din nye favorit.

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Elektrisk vippebukker med varme
 • Bukker nemt alle typer af øjenvipper
 • Særligt god til tykke og stive øjenvipper
 • Puden i denne vippebukker er fremstillet i silikone – ødelægger ikke dine øjenvipper

Dette bør du være opmærksom på:

 • Pas på med ikke at klemme for hårdt når du bruger denne vippebukker – du kan risikere at krølle vipperne i stedet for at bukke dem

#5 - NYX Eyelash Curler

Kvalitet til budgetpris og et flot opadgående buk til dine øjenvipper – her kommer NYX med en virkeligt god vippebukker, der giver effekt og svaj til alle typer af øjenvipper! Det er en simpel vippebukker i et solidt materiale, der holder omtrent lige så godt som de dyrere modeller. Derudover er den ultra-let og nem for fingrene at holde ved, og du behøver ikke presse om dine øjenvipper mere end et par sekunder før du har fået en super flot effekt til dine øjne.

Derfor er vi vilde med produktet:

 • Vippebukker i metal med udskiftelig silikonepude
 • Bukker øjenvipperne fra inderste til yderste vippekant
 • Budgetvenlig vippebukker – billig men god
 • Ekstra silikonepude medfølger

Dette bør du være opmærksom på:

 • Denne vippebukker har et smalt gab
 • Ikke så god til øjenformer der er store og runde

Indholdsfortegnelse

Sådan vælger du den bedste vippebukker

Sørg for at finde dig en god vippebukker i en ordentlig kvalitet, og gerne med puder, der er lavet i silikone. Sådanne vippebukkere vil typisk være fremstillede i metal eller kirurgisk stål.

Dette gør dem både holdbare og sikre at anvende – og de vil også give det bedste resultat. Der findes også vippebukkere i plastik og/eller med puder fremstillet i gummi. Mens du kan få denne slags vippebukkere til næsten ingen penge, risikerer du samtidigt at skade vipperne når du bruger dem. Vippebukkere i plastik er skrøbelige og kommer nemt til at sidde fast når de klemmes sammen, hvilket øger risikoen for at du kommer til at knække vipperne. 

Bruger du en vippebukker i metal eller kirurgisk stål, men med puder fremstillede i gummi, skal du være ekstra opmærksom på, at dine vipper ikke hænger fast i puden og rives ud, når du bukker dem. Gummi kan hurtigt blive en smule klistret, særligt hvis du bruger makeup, og det er heller ikke i samme ‘allergisikre’ kvalitet som silikone er. Gummi samler derudover hurtigt skidt og snavs, og er derfor heller ikke den mest hygiejniske løsning til dine øjenvipper. 

Forskellige typer af vippebukkere

Der findes to typer af vippebukkere; de opvarmede og de traditionelle mekaniske vippebukkere. Begge typer bukker vipperne med en opadgående bue, og der er altså ikke som sådan forskel på effekten. Til gengæld vil det typisk være sådan, at en opvarmet vippebukker vil give dig buede vipper med et mere langtidsholdbart resultat. 

En vippebukker der passer til formen på dine øjne

De fleste vippebukkere er udformede på nogenlunde samme måde; de har en standardlængde (fra inderste til yderste øjenkrog), og de fungerer ved samme ‘klem sammen’ metode. Det stik modsatte gælder naturligvis øjenformer, og skal du være sikker på at få fat i en vippebukker der passer, er vores bedste råd at du får fat i en, hvor gabet ikke er for smalt. På den måde vil det være nemmere for dig at tilpasse øjets form, så du kan få alle vipperne med når du bukker dem. Samtidigt undgår du at bukkeren niver i den sarte hud på dine øjenlåg og/eller kommer til at skade vipperne. 

Sådan bruger du en vippebukker

Vippebukkere er geniale til at samle og løfte vipperne, så øjnene åbnes og ansigtet får karakter. Den eneste ulempe er bare, at det også slider på dine vipper når du buer dem. Mange gange skyldes det egentlige slid, at du ikke er forsigtig nok når du bruger din vippebukker. Ligeledes kan det være, at du faktisk ikke bruger den rigtigt – eller i hvert fald ikke på den mest hensigtsmæssige måde, og derved ødelægger vipperne.

Læs med i nedenstående mini guide, hvor vi giver dig et par tips og tricks til, hvordan du bruger både en mekanisk og en opvarmet vippebukker uden at ødelægge vipperne. 

Mekanisk vippebukker

Du skal bruge vippebukkeren inden du påfører mascara! Hvis puden i din vippebukker er i silikone, kan du undtagelsesvist give vipperne et lille klem efter du har lagt mascara. Du skal bare være ekstra forsigtig når du gør dette – faktisk bør du kun gøre det, hvis du har et meget let lag af mascara på. 

 • Find dig godt til rette foran et spejl – sørg for at være helt tæt på spejlet så du kan se ordentligt
 • Hold vippebukkeren op foran – og tæt ved dit åbne øje
 • Åben vippebukkeren så den ‘gaber’ 
 • Placér den ved din øvre vippekant så de øverste vipper ligger i vippebukkerens åbning/gab
 • Kom så tæt som muligt på vipperødderne som du kan og pas på ikke at nive i øjenlåget – du kan for eksempel starte en millimeter fra den øvre vippekant
 • Tjek om alle vipper er placerede inden for vippebukkerens åbning
 • Kig nedad og luk forsigtigt vippebukkeren med et let klem og hold nede i 5 – 10 sekunder
 • Ønsker du en mere markant bue kan du bukke vipperne igen ved at placere vippebukkeren lidt længere fremme (tættere på midten) på dine øjenvipper og giv endnu et forsigtigt klem

Mange kommer ubevidst til at trække vippebukkeren en smule udad og væk fra øjet, når de klemmer sammen om vipperne. Denne lille bevægelse resulterer ofte i, at øjenvipperne bliver revet løse eller knækker. Vær derfor ekstra opmærksom på at holde vippebukkeren i samme afstand (tæt på øjet), når du klemmer sammen om øjenvipperne. Og pas i øvrigt på med ikke at klemme for hårdt – det slider nemlig også på vipperne! 

Opvarmede vippebukkere

Med en opvarmet vippebukker gælder samme regel; du skal som udgangspunkt bruge den inden du påfører mascara. Vippebukkere med varme er effektive, og de er, ligesom mekaniske vippebukkere, nemme at bruge. 

Mascara-metoden

Mange vippebukkere med varme skal i praksis anvendes ligesom når du lægger mascara; vippebukkerens pensel vil her afgive varme og på den måde fiksere dine vipper når du bukker dem opad.

Det er en smart måde at få bukket vipperne på, og det er samtidigt en effektiv metode til dig med korte øjenvipper. Bruger du en opvarmet vippebukker, der skal anvendes med mascara-metoden, sker der ikke noget ved at du bruger den efter du har lagt mascara. Årsagen til, at du helst ikke skal bukke dine vipper med mascara på når du bruger mekaniske vippebukkere er, at de kan få dine vipper til at klistre sig sammen og knække – og på den måde skade vipperne. 

Den klassiske metode

Der findes også vippebukkere med varme, som fungerer på samme måde som de mekaniske vippebukkere – altså ved, at du skal klemme sammen om øjenvipperne. En indikator på vippebukkeren vil fortælle dig, når den er klar til brug.

Metoden er i udgangspunktet den samme som når du bruger en mekanisk vippebukker. Men det er altid vigtigt at du følger den vedlagte anvisning, så du ikke får skadet hverken vipper eller øjne. 

Varm vippebukkeren 

Har du ikke lige en vippebukker med varme ved hånden, er et andet smart trick at opvarme vippebukkeren inden du bruger den. Denne metode er særligt god, hvis du har øjenvipper, som er tykke og nedadgående. Det er super nemt at varme en vippebukker – du blæser bare på den med varm luft fra en hårtørrer. Her skal du lige huske, at vippebukkeren ret hurtigt bliver varm, så tjek lige med en pegefinger inden du går i gang med at bruge vippebukkeren. 

Sådan får du vipperne til at forblive bukkede 

Det gyldne trick til at fiksere den flotte bue på dine vipper, er ved at lægge mascara på når du har bukket vipperne. Mascara fungerer lidt ligesom en hårspray fungerer på håret; den holder på formen. Du behøver ikke mere end et let lag for at holde øjenvipperne flotte og buede hele dagen og aftenen med. 

Buk øjenvipperne i flere stadier

En anden metode til at få et både markant og holdbart buk, er at bukke vipperne i flere stadier. Det vil sige, at når du har bukket første omgang tæt ved vipperødderne på dit øjenlåg, skal du føre vippebukkeren lidt længere frem på dine øjenvipper, og bukke igen. Har du lange og/eller meget tykke vipper, vil denne metode være særligt effektiv til dig.

Vippeserum giver ekstra effekt til vipperne

Kender du ikke til effekten af et vippeserum, så er det altså på tide! Et vippeserum kan give både tættere og længere øjenvipper, og kan virkelig lade din vippebukker komme til sin ret. Med de fleste vippesera vil det tage alt mellem 4 – 12 uger før du vil kunne se effekten. Til gengæld er den ekstra længde og volume til vipperne klart ventetiden værd.